Roosendaal

Weg vrij voor snelfietsroute van Roosendaal naar Bergen op Zoom

Foto: onsbrabantfietst.nl

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Roosendaal gaat 150.000 euro reserveren voor de ‘Snelfietsroute F58’ tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Het geld wordt gebruikt voor voorbereidende werkzaamheden.

De snelfietsroute loopt zoveel mogelijk parallel aan de spoorlijn en maakt onderdeel uit van het regionale snelfietsroutenetwerk, waarvoor zowel vanuit het Rijk als de Provincie subsidie beschikbaar is gesteld. Je kan straks op de fiets in 30 minuten van hartje Roosendaal naar hartje Bergen op Zoom en andersom. Op dit moment ben je 10 minuten langer onderweg.

Woon-werkverkeer

De provincie en gemeenten willen vooral automobilisten verleiden om vaker de fiets te gebruiken voor het woon-werkverkeer. Meer fietsers betekent minder autoverkeer, minder files, minder lawaai en minder luchtverontreiniging. En fietsen is natuurlijk een stuk gezonder.

Overeenkomst

Op 13 maart ondertekenen de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal en de provincie Noord-Brabant een overeenkomst. Vanaf dat moment kunnen de twee gemeenten aan de slag met voorbereidende werkzaamheden. Als alles volgens planning loopt, kunnen de eerste fietsers in 2020 al gedeeltelijk gebruik maken van de F58.