Moerdijk

Wegafsluiting Zevenbergschen Hoek om sluipverkeer tegen te gaan tijdens afsluiting Heinenoordtunnel

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De gemeente Moerdijk zet extra maatregelen in om sluipverkeer in Zevenbergschen Hoek tegen te gaan, tijdens de sluiting van de Heinenoordtunnel. De tunnel, waar de A29 doorheen loopt, sluit namelijk van vrijdag 26 juli 22.00 uur tot vrijdag 9 augustus 05.00 uur. Dat komt door renovatiewerkzaamheden van Rijkswaterstraat.

Om sluipverkeer tegen te gaan wordt de Driehoefijzerstraat in Zevenbergschen Hoek ook afgesloten van 26 juli tot 9 augustus. Op die manier kan tevens het verkeer beter gereguleerd worden, en ook de veiligheid van de omwonenden gewaarborgd worden. De rotonde bij de komgrens (De Vlijt) wordt volledig gesloten met betonblokken. Hierdoor wordt doorgaand verkeer gedwongen om op de rotonde linksaf te slaan. Zij kunnen dan via de Hoge Zeedijk hun weg vervolgen. Rechtsaf via De Vlijt is in die periode alleen toegestaan voor bestemmingsverkeer. Wie toch door het dorp rijdt zonder daar te moeten zijn, riskeert een boete.

Met de maatregel hoopt de gemeente dat weggebruikers zich aan de aangewezen omleidingsroutes houden, en niet via sluiproutes rijden. “Veel van onze dijken en wegen zijn niet geschikt voor extra verkeer”, laat wethouder Danny Dingemans weten. “Door de omleidingsroutes te volgen blijft het aangenaam en veilig voor fietsers, en houden we rekening met de leefbaarheid van onze bewoners in de woonkernen en het buitengebied.”

Adviezen Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat adviseert mensen die voor hun werk door de Heinenoordtunnel moeten, tijdens de afsluitingsperiode thuis te werken. Mocht dat niet kunnen, probeer dan te carpoolen of met het openbaar vervoer te reizen. Hou rekening met lange files tijdens de spits en volg de aanwijzingen en omleidingsroutes die langs de weg staan. Meer informatie is hier te vinden.