Woensdrecht

Wegbranden onkruid loopt uit de hand: brandweer naar Vliegbasis

Han Verbeem

Het wegbranden van onkruid op de Vliegbasis Woensdrecht zorgde donderdagmorgen rond half twaalf voor commotie. Brandweerwagens gingen met gierende banden onderweg naar het terrein van de luchtmacht voor een middelgrote brand. Dat bleek uiteindelijk reuze mee te vallen, aldus woordvoerder Carola de Groen. De commotie was er echter niet minder om.

Rookontwikkeling

De oorzaak van de melding was al snel bekend. Een terrein naast het opleidingscentrum van het ministerie van Defensie werd onkruidvrij gemaakt en medewerkers waren in de weer met branders om het groen te verwijderen. “Dat is gaan smeulen en zorgde voor rookontwikkeling”, zegt de Groen. Volgens omstanders is de brand overgeslagen op een deel van het isolatiemateriaal in een opleidingsgebouw eveneens gaan smeulen; dat is echter niet bevestigd. Het gebouw is volgens getuigen ontruimd, uit de plafondplaten zou langs de verlichting rook gekomen zijn.

Prio-1 brand

Het leidde eveneens tot een melding bij de brandweer West- en Midden-Brabant die een dienstauto en een tankwagenspuit richting de Kooiweg in Hoogerheide stuurde. Kort daarna volgde een tweede melding, waarbij de brand is opgeschaald naar de prio 1-categorie. Het is niet bekend of de uit de hand gelopen onkruidbrand grote materiële schade heeft veroorzaakt of dat er mensen gewond zijn geraakt.

Deel dit op: