Roosendaal

Wegwerk: rond Boulevard ernstige verkeershinder  

Verkeer dat vanaf de snelweg Roosendaal binnen rijdt zal rechtsaf slaand de nodige beletsels treffen. Foto Streetview

Herbert Kats Herbert Kats

Rond twee belangrijke ontsluitingswegen in Roosendaal is een maand lang ernstige verkeershinder te verwachten. Dat komt doordat de verkeerslichten aan de Boulevard ter hoogte van Burgerhoutsestraat en de Antwerpseweg aan vervanging toe zijn.

De verkeerslichten zijn verouderd en de nieuwe bieden de mogelijkheid om moderne technologieën toe te passen. De klus begint maandag 11 maart en eindigt 11 april. De laatste twee weken is er sprake van verschillende wegafsluitingen.

Vanaf de snelweg A58 geldt de Antwerpseweg met aansluitingen op de Boulevard en Laan van België als één van de belangrijkste toevoerwegen naar het centrum van Roosendaal. Vandaar dat de omleidingen ook proactief langs wegen worden gecommuniceerd, laat de gemeente weten.

In de eerste twee weken pakt Hoeflake Infratechniek op de Boulevard de verkeerslichten ter hoogte van de kruising met de Antwerpseweg en de Burgerhoutsestraat aan. Dat werk wordt zowel boven- als ondergronds uitgevoerd.

De werkzaamheden maken het nodig om de situatie tijdelijk te wijzigen. Zo wordt het aantal rijstroken teruggebracht en de voorrangsregeling verandert. Om de overlast zo veel mogelijk in goede banen te leiden worden in deze fase vier verkeersregelaars ingezet. Van maandag tot en met zaterdag van 7:00 tot 19:00 uur.

Extra regelaars

In de tweede fase worden meer verkeersregelaars ingezet: acht, wederom van maandag tot en met zaterdag van 7:00 tot 19:00 uur. De extra regelaars zijn er omdat dan aan twee kruispunten tegelijk gewerkt wordt.

In de laatste week is de aansluiting op de Burgerhoutsestraat aan de beurt. Dan wordt ter hoogte van de Kees Dekkershof tot de kruising met de Laan van België/ Boulevard afgesloten. Het verkeer krijgt dan instructies om omleidingen te volgen.