Roosendaal

Welke evenementen gaan er na 12 juni door?

Terrassen op de (Oude) Markt in Roosendaal

Terrassen op de (Oude) Markt in Roosendaal

Kitty Joachems Kitty Joachems

Tot 12 juni mogen er geen evenementen georganiseerd worden. En hoe de situatie er na die datum uitziet is nog onzeker. Dit doet een beroep op de creativiteit en flexibiliteit van velen. Dat geldt ook voor de organisatoren van evenementen in de gemeente Roosendaal. Een aantal heeft daarom besloten hun evenement (opnieuw) uit te stellen of af te blazen. Anderen zoeken naar alternatieven. Zo gaat de Halve Marathon voor virtueel en kiest de ijsbaan komende winter voor een andere locatie.

In antwoord op vragen van de VLP-raadsleden Eric de Regt, Alex Raggers en Evelien van der Star laat de gemeente weten dat er nog weinig concreet valt te zeggen over of en zo ja hoe evenementen in de gemeente Roosendaal door kunnen gaan. “Op dit moment wordt de evenementenkalender voor dit jaar voorbereid. Door de onzekere situatie hebben wij organisatoren extra tijd gegeven om over de planning van hun evenement na te denken.”

Halve Marathon en ijsbaan

En daar maken de organisaties dankbaar gebruik van. Zo heeft De Halve Marathon van Roosendaal achter de schermen hard gewerkt aan een virtuele versie. Het evenement gaat dan ook zeker door in de week van 21 tot en met 27 juni. De inschrijvingen zijn inmiddels geopend. En de ijsbaanorganisatie wil dit jaar het evenement verplaatsen van de Markt naar het Kadeplein. Want daar is volgens hen meer ruimte om het evenement coronaproof in te richten. Tegelijkertijd willen ze geen ruimte innemen van de horeca op de (Oude) Markt. Door de ijsbaan te verplaatsen blijft daar meer ruimte over voor de terrassen.

Flexibel

De kalender staat na 12 juni behoorlijk vol. Sommige organisaties laten weten dat hun evenement alleen doorgaat als dat zonder beperkingen mag. De gemeente zegt zoveel mogelijk mee te denken met de organisatoren en waar mogelijk te faciliteren. “We stellen ons flexibel op, maar proberen tegelijkertijd zoveel mogelijk vast te houden aan ons beleidskader en het reguliere vergunningsproces.” Er zitten dus wel grenzen aan de flexibiliteit van de gemeente.