Geen regio geselecteerd

Welkom in Bergen op Zoom, een Zuiderwaterlinie-gemeente

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Bergen op Zoom heeft het eerste Zuiderwaterlinie-bord geplaatst bij de Steenbergseweg in Halsteren. Wethouder Arjan van der Weegen had de eer om het bord te onthullen. Maar waarom een speciale aanduiding voor de Zuiderwaterlinie?

De gemeente Bergen op Zoom ligt op de route van de Zuiderwaterlinie, een voormalige verdedigingslijn van forten en militaire waterwerken langs elf vestingsteden in Brabant. “Met elf gemeenten, het Waterschap en de Provincie hebben we één verhaal. Dat is een parel in Brabant, waarbij de pronkstukken op het gebied van erfgoed zichtbaar gemaakt worden voor het publiek”, vertelt wethouder Arjan van der Weegen. “Het is goed om onze bezoekers te attenderen op het feit dat ze een Zuiderwaterlinie-gemeente binnenkomen en vandaar dat wij deze borden aan de kom-borden plaatsen.”

Extra bezoekers

Van der Weegen denkt dat de borden zorgen voor extra bezoekers, vooral fietsers en wandelaars. “Als je kijkt hoeveel bezoekers er naar onze vestingwerken komen, bijvoorbeeld bij de opening van het Ravelijn of Fort de Roovere en hoe druk het gaat worden bij de Waterschans, dan weet ik zeker dat deze borden alleen maar meer bezoekers zullen trekken.”

Kom-borden

Niet alleen aan de Steenbergseweg in Halsteren is het kom-bord voorzien van een aanduiding voor de Zuiderwaterlinie. Bijna alle bebouwde kom-borden in de gemeente Bergen op Zoom krijgen een Zuiderwaterlinie-bord.