Hoogerheide

Wensboom Lions Club Woensdrecht opnieuw opgetuigd in gemeentehuis

Maarten Elst Maarten Elst

Sinds deze week staat er weer een kerstboom van een aantal meter hoog in de hal van het gemeentehuis van gemeente Woensdrecht in Hoogerheide. En dat betekent traditiegetrouw dat mensen wensen kunnen ophangen. De Lions Club Woensdrecht zamelt tot en met vrijdag 7 januari 2022 wensen in die het in vervulling wil laten gaan.

Metershoog is de boom in de hal van gemeente Woensdrecht in Hoogerheide. Volledig versierd met grote kerstballen, slingers en de nodige lichtjes. Wat nog ontbreekt, zijn de wensen van mensen die ze graag in vervulling zien komen.

Het gaat natuurlijk niet om een nieuwe Ferrari, maar om mooie uitvoerbare gebaren

Rotaryclub Lions Club Woensdrecht heeft opnieuw de wensboom opgetuigd. De bedoeling is om zoveel mogelijk wensen uit te laten komen, weet mede-organisator Jeroen Blommerde. “De Lions Club Woensdrecht is een club die zich inzet in de regio, met name in de gemeente Woensdrecht. Het is een gezellige club. Maar zeker een club met veel fanatieke ondernemers die zich willen richten op goede doelen. Daar zetten wij ons graag voor in.

Mensen kunnen breed denken als ze een wens aan de boom willen ophangen. “We richten ons met name op de goede doelen. Het gaat dus niet om een nieuwe Ferrari, maar om de ondersteuning van mensen die het wat minder hebben”, vervolgt Blommerde. “Maar ook een stukje ondersteuning naar organisaties die zich inzetten voor goede doelen. Of vrijwilligers die daar in ondersteuning bieden. Die willen we als Lions Club graag een handje helpen. Dat kan op financieel gebied, maar soms ook in praktische vorm.

Flinke afname in 2020

Waar in 2019 nog 36 wensen in de wensboom werden opgehangen, bleef het aantal vorig jaar steken op slechts 11 wensen. “Dat was zeker heel jammer. Normaal zien we veel hogere aantallen. Waar dat door komt? Ik denk dat helaas de coronamaatregelen daar hun invloed op hebben gehad. Mensen waren misschien toch wat angstiger om naar het gemeentehuis te komen. Maar zoals je ziet, het is hier nog altijd vrij toegankelijk. Met mondkapje kan je prima naar binnen.”

De eerste wens is al binnen. Blommerde en de Lions Club hopen dat er nog snel volgen. “De boom stond er nog maar net of het eerste formulier was al ingevuld. Dat was natuurlijk een goed teken. Mensen hebben nog even de tijd. Ze kunnen tot en met vrijdag 7 januari 2022 hun wens inleveren in het gemeentehuis. Daarna gaan we met de Lions kijken welke wensen we hebben ontvangen en welke we daadwerkelijk kunnen uitvoeren.”