Oud Gastel

Werkend drugslab gevonden in Oud Gastel, twee verdachten aangehouden

Foto: Christian Traets Fotografie.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Politieagenten hebben maandagochtend rond 10 uur een werkend drugslab gevonden in Oud Gastel. Het lab zit in een loods aan de Spijperstraat. Er zijn twee verdachten aangehouden.

Dit artikel is maandag 13 november om 14.15 uur aangevuld met nieuwe informatie.

De vondst werd gedaan dankzij een tip die de politie ontving. Naar aanleiding daarvan is een onderzoek gestart. Er zijn een een 33-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht en een 27-jarige man uit Rotterdam gearresteerd in de loods.

Politiehond

Er reden meerdere agenten naar de locatie. Ter plekke verried een chemische lucht eigenlijk al de aanwezigheid van het drugslab. Een van de verdachten wilde op dat moment naar buiten lopen en werd meteen aangehouden. De andere aanwezige had wat aanmoediging nodig van een politiehond. Het duo is vastgezet voor verhoor en onderzoek.

Gespecialiseerd ontruimen

Volgens specialisten van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is het een groot lab. Zij ontfermen zich over het veilig leeghalen ervan. Dat is vanwege alle chemicaliën nauwkeurig en tijdrovend werk, het gaat meerdere dagen in beslag nemen. Onderzoek moet nog officieel uitwijzen wat hier precies werd geproduceerd.