Oudenbosch

Werkzaamheden Kapel Saint Louis in de startblokken

Foto: Google Streetview.

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Het gaat niet lang meer duren tot de herontwikkeling van de kapel van Saint Louis in Oudenbosch gaat beginnen. Binnen nu en een week starten namelijk de voorbereidingen voor de werkzaamheden aan de kapel. Eerder dit jaar is de vloerconstructie al aangepakt, nu komen reparaties van het stucwerk van de plafonds, het realiseren van een trap en lift naar het souterrain, het maken van een toiletgroep en een garderobe en een nieuwe vloer aan bod.

Deze werkzaamheden zijn de officiële start van de projecten die vallen onder de herontwikkeling van het religieus erfgoed in Oudenbosch. “Daar ben ik erg blij mee”, laat wethouder Patrick Schouw weten. “Nu wordt er echt een begin gemaakt met de herontwikkeling van het prachtige religieuze erfgoed in Oudenbosch.”

Werkzaamheden

Alle werkzaamheden samen vormen een flinke klus. Want naast het stucwerk, de trap en lift, de toiletgroep en garderobe en de nieuwe vloer komt er ook nieuwe verlichting in en buiten de kapel. En er wordt een brandmeld- en alarminstallatie aangebracht. Alle voorbereidingen vinden op korte termijn plaats, zodat er na de bouwvak gelijk gestart kan worden met de werkzaamheden.

Als de kapel klaar is, kunnen daar bijeenkomsten plaatsvinden tot 150 personen. Waarschijnlijk kan dat vanaf het tweede kwartaal van 2024. Cultuurcluster Oudenbosch zal vanaf dan de kapel beheren.