Roosendaal

Werkzaamheden Nieuwstraat Roosendaal klaar, alleen nog planten er in

Foto's: © gemeente Roosendaal

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De Nieuwstraat in Roosendaal is klaar. De straat ging op de schop nadat er een bioscoop was gebouwd. Vrijdag gaat de Nieuwstraat weer officieel open voor verkeer. De gemeente heeft de boel opnieuw ingericht en bestraat. Ze moet alleen het groen nog planten. Dat gebeurt in het najaar.

De Nieuwstraat in Roosendaal gaat vrijdag weer open voor verkeer. Dat schrijft de gemeente Roosendaal op Facebook. “We zijn klaar met de nieuwe bestrating en de aanleg van de Shared Space bij theater de Kring. Neem eens een kijkje! Het groen planten we in het najaar,” aldus de gemeente.

De Shared Space is een gebied met weinig hoogteverschil waar mensen makkelijk kunnen wandelen. Maar het blijft een gezamenlijke ruimte, want ook fietsers en automobilisten mogen er langs. De Nieuwstraat is voortaan wel een 30km-gebied.

Het blijft voorlopig nog vrij kaal in de Nieuwstraat, want de planten zijn er nog niet. “In september bespreken we het concept groenplan met de omwonenden. Zij ontvangen volgende week een uitnodiging voor een bijeenkomst,” meldt de gemeente Roosendaal. Op de planning staan onder andere drie palmbomen die bij de entree van de parkeergarage komen te staan. De palmbomen stonden bij de oude bioscoop en moeten zorgen voor een Hollywoodsfeertje.

Lees ook: Vernieuwde Nieuwstraat en Kuiperstraat in Roosendaal krijgen vorm