Roosendaal

Werkzaamheden stationsgebouw staan los van nieuwe invulling

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De werkzaamheden in en aan het stationsgebouw van Roosendaal hebben niets te maken met een mogelijk nieuwe invulling voor het pand. Dat zegt wethouder Toine Theunis in antwoord op vragen van CDA, Roosendaalse Lijst, D66 en de VLP.

Er vinden op dit moment verbouwingswerkzaamheden plaats aan de voorkant van het gebouw en in de oude stationsrestauratie. De politieke partijen zijn bang dat het stationsgebouw, wat een Rijksmonument is, door de werkzaamheden beschadigd raakt. Maar de wethouder zegt dat dit absoluut niet het geval is. “De werkzaamheden zijn er op gericht om het huidige functioneren van het station te verbeteren”, aldus Theunis.

In de hal aan de voorzijde van het station wordt asbest verwijderd. Ook is een houten begane grondvloer geheel verwijderd. Deze wordt vervangen door een betonnen systeemvloer.

Nieuwe invulling

De vier politieke partijen wilden ook weten of de wethouder al actief bezig is met een nieuwe invulling van het gebouw. “Transformatie van het stationsgebouw heeft onze aandacht. Gemeente en NS Vastgoed hebben hierover in het afgelopen half jaar diverse verkennende gesprekken gevoerd.”