West-Brabant

West-Brabantse instellingen dingen mee naar prijs ING

Foto: © Jan Zandee Fotografie (Nationale Beeldbank)

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

West-Brabantse instellingen en goede doelen maken kans op de Help Nederland vooruit-prijs van de ING Bank. De kanshebbers zijn de stichting ZINNIA in Roosendaal, stichting WIJ(K) in Bergen op Zoom, stichting West Brabantse Minima in Roosendaal en de Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht.

De Help Nederland vooruit-prijs is een geldbedrag van 1000 tot 5000 euro. Hoe hoog het bedrag wordt, ligt aan het aantal stemmen dat een instelling krijgt. Het is de vierde keer dat de ING de prijs uitreikt.

Er kan nog worden gestemd tot 10 februari op de speciale website van Help Nederland vooruit. De prijsuitreikingen zijn op 9 maart 2019 op verschillende ING-kantoren in het land.

ZINNIA

De stichting ZINNIA zet zich in voor arme inwoners van de gemeente Roosendaal. Het gaat om mensen die in verborgen armoede leven en die in een isolement dreigen te raken, of al in een isolement zitten. ZINNIA organiseert evenementen voor deze groep, in samenwerking met andere maatschappelijke organisaties. Zo zijn er vorig jaar ruim 200 kinderen en volwassenen naar voorstellingen gegaan in het Openluchttheater Roosendaal, hebben 40 kinderen met hun ouders de avond4daagse kunnen lopen en was er een groot Sinterklaasfeest voor 100 kinderen en hun ouders.

WIJ(K)

De stichting WIJ(K) helpt ouderen in Bergen op Zoom, zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen. Ze ondersteunen ouderen, bouwen een netwerk op om te helpen bij problemen en bieden een gezellige plek waar de Bergenaren elkaar kunnen ontmoeten. Op de ontmoetingsdagen van WIJ(K) zijn ook hulpverlenende instanties aanwezig om op een informele manier te kunnen ondersteunen. Ook is er een kookgroep, waarin 8 ouderen samen met een kok een maaltijd klaarmaken voor een kleine groep Bergenaren.

West Brabantse Minima

De stichting West Brabantse Minima helpt mensen die door omstandigheden dakloos zijn geworden en mensen die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. De stichting steunt hen met voedselpakketten, helpen bij de kosten van het levensonderhoud en zamelen huishoudelijke spullen in om te doneren aan minima.

Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht

De Brede Welzijnsinstelling Woensdrecht wil Zondag Uitjes organiseren voor mensen met dementie en hun familie. De instelling wil een ontmoetingsplek maken waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten en kunnen praten met mensen die aan een half woord genoeg hebben. Een Zondag Uitje kan ook meer zijn dan alleen een kop koffie drinken met elkaar. De deelnemers zouden ook samen iets kunnen gaan ondernemen.