Bergen op Zoom

Wethouder Evert Weys wordt nieuwe burgemeester Hilvarenbeek

Wethouder Evert Weys wordt de nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek © Archief ZuidWest TV

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Wethouder Evert Weys wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Hilvarenbeek. Dat is dinsdagavond bekendgemaakt. Hij wordt op 5 februari 2020 geïnstalleerd.

Evert Weys is ongeveer een jaar wethouder geweest in de gemeente Bergen op Zoom. Daarvoor was hij fractievoorzitter van de GBWP. Het wethouderschap was als tijdelijke vervanging van partijgenoot Arjan van der Weegen, die vanwege ziekte was uitgevallen. Later werd hij officieel aangesteld als wethouder. Maar dat is voor korte duur, want inmiddels is hij de beoogde nieuwe burgemeester van Hilvarenbeek.

Ambitie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom vindt het een mooie kans voor Evert Weys. Aan de andere kant had het college de samenwerking graag voortgezet tot het einde van deze collegeperiode. “We gunnen het Evert natuurlijk dat hij deze stap in zijn carrière al zo snel kan zetten. Hij heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij het burgemeesterschap ambieerde. Als dat dan op je pad komt, moet je die kans ook met beide handen aangrijpen”, aldus burgemeester Frank Petter.

Waardering

Ad Vermeulen, voorzitter van de GBWP, is trots dat Evert Weys burgemeester wordt. “Namens GBWP spreek ik onze enorme waardering uit voor zijn jarenlange inzet en bijdragen en wens ik hem een mooie tijd met zijn gezin in Hilvarenbeek.” Collega-wethouder Patrick van der Velden vindt het jammer dat Evert de Bergse politiek verlaat, maar is ook enorm trots. “Ik heb samen met Evert Weys en Arjan van der Weegen met enorm veel passie en plezier gewerkt aan een sterk GBWP. Dit is voor Evert een enorme bekroning voor zijn vele goede werk daarin.”

Wie de opvolger wordt van Evert Weys, is nu nog niet bekend. GBWP gaat intern een procedure starten om een opvolger te vinden. Arjan van der Weegen gaat het proces begeleiden. De partij hoopt in de loop van januari een voordracht te kunnen doen van de nieuwe wethouder.