Wouw

Wethouder onderzoekt verhuizing weekmarkt Wouw naar Markt

© Shutterstock

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Roosendaal gaat onderzoeken of de weekmarkt van Wouw verplaatst kan worden. De weekmarkt is nu elke woensdagochtend op het Torenplein. Maar de Roosendaalse Lijst denkt dat de Markt in Wouw een betere plek zou zijn.

Wethouder Cees Lok gaat onderzoeken of het verplaatsen van de weekmarkt in Wouw een goed idee is. Dat antwoordt hij op vragen van de Roosendaalse Lijst. De wethouder geeft wel meteen aan, dat de weekmarkt alleen zal verhuizen als alle belanghebbenden het er mee eens zijn. Dan moeten dus niet alleen de marktkooplieden positief zijn, maar ook de ondernemers en omwonenden.

Plan van Roosendaalse Lijst

De Roosendaalse Lijst kwam in december met het voorstel de weekmarkt in Wouw te verplaatsen. De weekmarkt is elke woensdagochtend op het Torenplein. Volgens de Roosendaalse Lijst zou het centrum van Wouw verlevendigen als de weekmarkt voortaan op de Markt zou zijn. De partij verwacht dat bezoekers van de weekmarkt dan makkelijker ook een bezoekje brengen aan de horeca of winkels in het centrum. En ook andersom.

Haken en ogen

Er zijn wel een paar haken en ogen aan het verplaatsen van de weekmarkt. Zo is er niet genoeg stroomvoorziening op de Markt om evenementen te combineren met de weekmarkt. Tijdens evenementen zou de weekmarkt dan toch weer op een andere plek moeten staan. En als de weekmarkt verhuist, zouden de beide straten rond de Markt voortaan elke woensdagochtend moeten worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Wethouder Lok kan zich wel voorstellen dat de levendigheid in het centrum zou verbeteren door het verhuizen van de weekmarkt. Hij heeft de Roosendaalse Lijst belooft in de eerste helft van dit jaar duidelijkheid te geven over het verhuizen van de weekmarkt.

Lees ook: “Weekmarkt in Wouw verplaatsen naar de Markt”