Bergen op Zoom

Wethouder Stinenbosch stapt op, college gered?

Maarten van den Boom Maarten van den Boom

Na nog geen twee jaar aan de macht te zijn geweest, maakte wethouder Annette Stinenbosch (CDA) woensdag bekend dat ze aftreedt. Maar de vraag blijft, is dit vooral om de rest van het college te redden?

Dat het dossier rond zwembad De Schelp een zwaar dossier is, dat is niet nieuw. Maar dat het er voor zou zorgen dat Annette Stinenbosch hiermee kopje onder zou gaan, dat werd woensdag pas duidelijk tijdens een ingelaste persconferentie op het Stadskantoor. Dat wat al door de wandelgangen rond ging, werd door Stinenbosch zelf bevestigd. “Ik voel mij verantwoordelijk, dus ik dien mijn ontslag in.”

Motie van wantrouwen

Wethouder Annette Stinenbosch houdt de eer aan zichzelf. Het is echter de vraag of daarmee de problemen van het college zijn opgelost. Donderdagavond staat tijdens de raadsvergadering een pittig debat op het programma over de aanhoudende problemen bij zwembad De Schelp. Ton Linssen van Lijst Linssen heeft eerder deze week aangekondigd een motie van wantrouwen in te dienen tegen het gehele college. Hij heeft inmiddels laten weten dat de motie blijft staan.

Twee nieuwe wethouders

Komende maand stopt ook wethouder Evert Weijs. Hij gaat aan de slag als burgemeester van de gemeente Hilvarenbeek. Het college is dus opzoek naar twee nieuwe wethouders. De taken van Stinenbosch worden voorlopig overgenomen door de overgebleven collega’s. Patrick van der Velden (GBWP) neemt de portefeuille financiën waar. Barry Jacobs (VVD) neemt het hoofdpijndossier rond zwembad De Schelp over.