Geen regio geselecteerd

Wethouder Van Ginderen bevestigt komst islamitische basisschool

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Er komt zo goed als zeker een islamitische basisschool in Roosendaal. Dat heeft wethouder René van Ginderen van de gemeente Roosendaal donderdagmiddag tijdens een persconferentie bekend gemaakt. Waarschijnlijk gaat de school van start in augustus 2019.

Stichting Islamitisch Primair Onderwijs (SIPO) heeft een aanvraag ingediend bij de gemeente Roosendaal en het college van B&W wil medewerking verlenen aan het verzoek. Volgens wethouder René van Ginderen is de aanvraag van SIPO goed onderbouwd met informatie en prognoses en gaat deze nu naar de gemeenteraad. “De procedure is dat de gemeenteraad voor 1 augustus een besluit moet nemen. Vervolgens gaat de aanvraag door naar de minister van Onderwijs en die neemt voor 1 januari 2019 een definitief besluit.”

Leerlingenaantallen                                                                                         

Volgens de prognoses start de islamitische school met 200 leerlingen en dat kan volgens de wethouder uitgroeien naar maximaal 250. Van Ginderen verwacht dat het aantal basisschoolleerlingen in de gemeente Roosendaal de komende jaren niet verder zal groeien. “Dat betekent dat als er een nieuwe school bijkomt, dat dit ten nadele zal zijn van leerlingenaantallen van andere scholen in de gemeente. Dat zal niet anders zijn.”

Locatie

SIPO zou het liefst de school openen in de wijk Kroeven. De wethouder kan over een geschikte locatie nog geen uitspraak doen. SIPO heeft al vestigingen in Breda, Bergen op Zoom en Tilburg.