West-Brabant

Wie maakt het beste West-Brabantse carnavalsnummer van 2024?

De winnaars van 2023: We Zen Gekuld met 'Jerrycan' (foto: Hét Beste West-Brabantse Carnavalslied)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Wie maakt het beste West-Brabantse carnavalsnummer van 2024? Zondag 17 december wordt dat beslist tijdens het ‘Hét Beste West-Brabatse Carnavalslied’-evenement in ‘t Tapperijke in Hoeven. Zangtalenten uit de hele regio mogen meedoen aan de wedstrijd, er is maar één voorwaarde: het lied dat ze zingen moet origineel zijn.

“We organiseren het dit jaar alweer voor de elfde keer”, begint organisator Jack van Wortel. Een jubileumeditie dus. “Speciaal daarom komen winnaars van vorige edities langs om het nummer waarmee zij gewonnen hebben opnieuw voor ons te zingen.”

Het concept van het liedjesfestival is simpel. “Iedereen mag meedoen. Jong oud, alleen of met een groep. De enige eis die we hebben is dat het liedje origineel moet zijn. Mensen die een cover willen zingen kunnen dus helaas niet meedoen.” Er is ruimte voor 20 tot 25 deelnemers.

Deelnemers

Afgelopen jaar heeft de groep We Zen Gekuld gewonnen met haar nummer ‘Jerrycan‘. “Zij doen ook dit jaar weer mee. Trio Zandvrees uit Stampersgat is ook van de partij, net zoals Stichting Carnaval Peeloofdurp uit Dinteloord en de Vogelmuzikanten uit Oud Gastel.” Met welke nummers zij dit jaar meedoen is nog niet bekend.

Wat wint de winnaar eigenlijk? “Een wisselbeker natuurlijk, en de titel. Het winnen van deze wedstrijd kan de deuren open naar een groter podium.” Een jury beslist wie de uiteindelijke winnaar is, maar er is ook een prijs voor de publiekslieveling. “En in de jury van dit jaar zit een bekende naam.”

Opgeven is nog mogelijk

Hét Beste West-Brabantse Carnavalslied vindt ook dit jaar weer plaats in ‘t Tapperijke in Hoeven. De deuren openen om 13.30 uur, en om 19.00 uur wordt de winnaar bekend gemaakt. Wie denkt dat hij of zij het beste carnavalslied heeft gemaakt, of het in ieder geval wil proberen, kan zich opgeven door te mailen naar [email protected], of via de website. Opgeven is mogelijk tot 12 december.