West-Brabant

Wie zijn nu de echte helden?

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Er is veel bewondering en waardering voor mensen die werkzaam zijn in bepaalde cruciale beroepen. Toch zijn er ook volop mensen keihard aan het werk die niet, of veel minder, in het zonnetje worden gezet. Daar wil Omroep ZuidWest wat aan gaan doen. Help je mee?

Natuurlijk zijn de handen aan het bed van onschatbare waarde. Net als de professionals die de kinderen opvangen van mensen die de samenleving nu draaiend en zo gezond mogelijk houden. Dat wordt met allerlei acties onderstreept: van gezamenlijk applaus in de buitenlucht tot bloemen en gebak die bij ziekenhuizen worden afgeleverd voor het personeel.

Toch zijn er ook allerlei andere beroepen en vakmensen die best wat waardering mogen krijgen voor hun aandeel in het in goede banen leiden van deze roerige tijden. Denk aan de bezorgers van je post en pakketjes, de politiemensen en schoonmakers. Of degenen die je oud papiercontainer komen legen. Zo maar enkele voorbeelden en zo zijn er veel meer.

Tips zijn zéér welkom!

De komende weken gaat de redactie van Omroep ZuidWest op zoek naar deze coronahelden. Iedere week zie je er aantal in ons nieuwsprogramma Update. Dat zenden we uit op maandag en donderdag om 17.00 uur en het wordt daarna herhaald. Je kunt het via deze website ook online terugkijken natuurlijk.

Vind jij dat een bepaalde beroepsgroep hoog nodig eens wat aandacht verdient? Mail het ons via [email protected] en vergeet vooral niet te vertellen waarom.

Let op:

  • We beloven niet vooraf dat iedere suggestie wordt opgevolgd maar we gaan ze wél allemaal heel serieus bekijken.
  • Het gaat niet om namen van personen, we zijn op zoek naar beroepsgroepen die wat extra waardering verdienen.