Roosendaal

‘Wieler Experience’ winnend idee voor Sportpark Red Band

Redactie Redactie

Het winnende idee voor een nieuwe bestemming voor de voormalige atletiekbaan op Sportpark Red Band is de ‘Wieler Experience’ geworden. ‘Skeeleren en Schaatsen’ en ‘Beach Parc Roosendaal vormen samen met ‘Wieler Experience’ de winnende top drie van de 52 ingediende ideeën.

In juni deed de gemeente via CityChallenges.nl een oproep om met ideeen en plannen te komen voor een nieuwe bestemming voor de voormalige atletiekbaan op Sportpark Red Band. Deze ligt er sinds de verhuizing van atletiekvereniging THOR ongebruikt bij. Het winnende idee ‘Wieler Experience’ is van Carlo Schepers, voorzitter van de groep wielersporters genaamd de ‘Kaaimannen’ . ‘De Kaaimannen’ stelden voor om de wieleractiviteiten op industrieterrein Borchwerf te verplaatsen naar Sportpark Red Band en deze daar uit te breiden met een dirt track/BMX parcours. Wethouder Toine Theunis: ”Het idee van de Kaaimannen is nog geen concreet plan. Maar het spreekt me absoluut aan.”

De tweede plaats ging naar het idee van Joost Schoenmakers om een skeeler- en schaatsbaan te maken die zomer en winter van functie verandert. Als derde eindigde het idee van Colinda van der Velden voor het ‘Beach Parc Roosendaal’. Hier zouden sportieve (wedstrijd) activiteiten kunnen plaatsvinden, maar ook feestjes en partijen.