Roosendaal

Wielercriterium Draai van de Kaai dit jaar gratis toegankelijk

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

Liefhebbers van wielrennen kunnen dit jaar gratis het wielerevent Draai van de Kaai bezoeken. Dankzij een samenwerking tussen de organisatie en de gemeente Roosendaal hoeven bezoekers – in tegenstelling tot de voorgaande jaren – geen entreegeld meer te betalen. Het VIP-gedeelte en het muziekevenement blijven wel betaald.

De samenwerking houdt in dat de gemeente een financiële bijdrage van 60 duizend euro levert aan het criterium. Dat geld komt uit het al bestaande budget voor (sport)evenementen. “We steunen als gemeente de nieuwe opzet van de Draai van de Kaai”, begint wethouder Sanneke Vermeulen. “Zo wordt het wielerevent van de Draai voor iedereen toegankelijk.” Draai van de Kaai-voorzitter Cor Verbogt benadrukt dat de gratis entree enkel geldt voor het wielerevenement. “Het VIP-gedeelte en het muziekfeest blijven wel betaald.”

Eerste instantie geldt de samenwerking alleen voor dit jaar. Maar zowel Verbogt als wethouder Vermeulen geven aan om aan de hand van een evaluatie te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor 2025 en 2026. “We vinden het belangrijk om sport voor iedereen toegankelijk te maken”, vervolgt de wethouder. “We willen niet dat het uitmaakt wat de dikte van de portemonnee is. En natuurlijk is de Draai al sinds 1980 een heel mooi evenement dat Roosendaal écht op de kaart zet.”

Dat de wedstrijd gratis te bezoeken is, verandert verder niets aan de opzet. “De programmering blijft gewoon hetzelfde”, aldus Verbogt. “En dan bedoel ik vooral die van het wielerevenement. De verdere programmering moeten we nog verder gaan uitzetten.”

De Draai van de Kaai vindt dit jaar plaats op 28 en 29 juli.

Lees ook: Roosendaal opnieuw start- en finishpunt van ZLM Tour