Woensdrecht

Wielerliefhebbers kunnen genieten van tweede helft Brabantse Wal Wielerevents

Het podium in Huijbergen elite/beloften. Deze werd gewonnen door Joren Bloem voor Tim Bierkens en plaatselijke renner Marijn Maas.

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Waar in veel andere plaatsen wielerwedstrijden verdwijnen door gebrek aan animo, gaat het de organisatie van Brabantse Wal Wielerevents voor de wind. Er staan ook de komende drie weekenden weer spanende koersen op het programma in de gemeente Woensdrecht.

In maart werd in de dorpen Woensdrecht en Huijbergen wielerwedstrijden gereden. Ook de maanden september en oktober zullen weer bol staan van wielerwedsstrijden op de Brabantse Wal, zegt Jeroen van wezel, secretaris van het Wielercomité Huijbergen. Er staan wedstrijden in Putte, Ossendrecht en Hoogerheide op de planning. “Het enthousiasme bij de wielerliefhebbers en sponsoren is groot. Maar het meest verheugd zijn wel de renners, zij kunnen weer hun geliefde sport beoefenen. Naar verwachting zal het daarom ook storm lopen met inschrijvingen. We zullen zeker bij de elite/beloften/amateur te weinig startgelegenheid hebben”, zegt Van Wezel.

Ronde van Putte

Zondag 18 september zullen de renners in Putte hun hartje kunnen ophalen op het snelle rondje rondom het voetbalveld van de Grenswachters met start/finish in de Koppelstraat. De start van de de nieuwelingen zal om 12.00 uur zijn. Vanwege de beperkte deelname van de elite/beloften zullen zij gezamenlijk starten met de junioren om 13.15 uur.

Thalita de Jong in Ossendrecht?

Daarna zal op 25 september de start/finish in de Molendreef in Ossendrecht getrokken worden. Dit eens geheel nieuw parcours van 2150 meter. Hier starten wederom de nieuwelingen ( 12.00 uur), elite/beloften vrouwen (13.15 uur) en de elite/beloften heren renners ( 15.00 uur). “Hopelijk staat er bij de elite/beloften vrouwen een waardig UCI rennersveld waar misschien Thalita de Jong een thuiswedstrijd kan rijden”, speculeert de secretaris. “In ieder geval zal Europees Kampioen Lorena Wiebes aan het vertrek staan. Vooraf aan het startschot zal zij door de organisatie van de BWW gehuldigd worden vanwege haar behaalde titel.”

Finale in Hoogerheide

De finale van de Brabantse Wal Wielerevents zal in Hoogerheide plaatsvinden op 2 oktober. Start/finish is gelegen op de Raadhuisstraat. Daarna gaan de renners via de Onderstal, Scheldeweg, Nieuweweg wederom via de Onderstal over de Scheldeweg naar de Raadhuisstraat In Hoogerheide zal er startgelegenheid zijn voor de nieuwelingen (12.00 uur), junioren (13.15 uur) en de elite/beloften heren renners ( 15.00 uur).

Woensdrecht leiderstrui

De organisatie verwacht veel spektakel, want er wordt in vijf wedstrijden bij de elite/beloften/amateur peloton gestreden om het Gemeente Woensdrecht klassement, een klassement met een heuse Woensdrecht leiderstrui en waaraan mooie geldprijzen zijn verbonden. Klassement bij de elite/beloften renners:

 • Jarno Gmelich Meijling (57p),
 • Etienne van Empel (45p),
 • Joren Bloem ( 43p),
 • Niels Boele (42p),
 • Tim Bierkens (41p),
 • Pieter Verhoeven (41p),
 • Bas van Belle (40p),
 • Tijs van den Bemt (38p),
 • Tim Christen (38p) en
 • Sam Gademan (35p).

De organisatie van de Brabantse Wal Wielerevents is in handen van Vrienden van de koers en Wielercomité Huijbergen. “Vanuit de KNWU en de gemeente Woensdrecht krijgt de organisatie haar volledige medewerking. Door het bundelen van krachten blijkt het mogelijk om in de hele gemeente weer koers te kunnen laten zien. Daar waar in andere plaatsen deze wedstrijden wegvallen”, zegt Van Wezel trots.Programma

Brabantse Wal Wielerevents 2022

 • 18 september Putte : nieuwelingen, junioren, elite/beloften heren/amateurs
 • 25 september Ossendrecht : nieuwelingen, elite/belofte vrouwen, elite/beloften heren/amateurs
 • 2 oktober Hoogerheide : nieuwelingen, junioren, elite/beloften heren/amateurs