Hoogerheide

Wielerplan 2017-2020 van gemeente Woensdrecht onthuld

Redactie Redactie

De gemeente Woensdrecht onthulde op dinsdag 15 november het wielerplan 2017-2020. In dit plan worden allerlei doelen , zowel economisch als maatschappelijk, nagestreefd voor de gemeente, organisaties, inwoners en bezoekers. In het plan wordt het budget ingezet voor communicatie, wielerrondes en jeugdwedstrijden, andere evenementen, fiets-en mountainbike netwerk, stimulering van woon-werk en woon-school verkeer. Ook werden de plannen voor het wielercentrum in Ossendrecht bekend gemaakt.

 

Martin Groffen, verantwoordelijke portefeuillehouder, presenteerde dinsdagmiddag de plannen. Uit onderzoek is gebleken dat Woensdrecht een grote bekendheid heeft als het gaat om recreatief en sportief fietsen. 64% van de inwoners zijn positief over Woensdrecht als wieler-en fietsgemeente. Inwoners en bezoekers zijn vooral over de veelzijdige fietsvoorzieningen tevreden. Met het wielerplan wil Woensdrecht de economische en maatschappelijke doelen nastreven voor de gemeente, organisaties, inwoners en bezoekers. Het economische doel is om inwoners en bezoeker meer bekend te maken met het fietsaanbod, nog meer recreëren in de gemeente en het netwerk van de gemeente te versterken. Het enthousiasme en de betrokkenheid van de inwoners en organisaties, het fietsen en het fietsaanbod vergroten, inwoners meer laten bewegen op de fiets en talenten ontwikkelen zijn de maatschappelijke doelen die het plan wil nastreven.

Naast het wielerplan presenteerde Martin Groffen ook de plannen van het wielercentrum in Ossendrecht. Het wielercentrum krijgt drie onderdelen: een verhard wielerparcours, trainingsfaciliteiten voor veldrijden en mountainbiken en een BMX startheuvel. De faciliteiten zijn voor bedoeld voor talenten, topsporters en de jeugd. Door de komst van het wielercentrum ontstaat er een regionaal trainingscentrum voor de regio Zuid. Wethouder Groffen: ”We streven er naar om in het eerste kwartaal van 2017 de werkzaamheden af te ronden.”

ZuidWest Update maakte de onderstaande reportage.

{webpage_link type=video id=4508}