Woensdrecht

Wielerronde Fokker Slag om Woensdrecht is terug

Aviolanda en Fokker kijken uit naar de tweede editie van de Fokker Slag om Woensdrecht.

Herbert Kats Herbert Kats

Tegen een decor van vliegtuigen en hangars start zondag 28 april de Fokker Slag om Woensdrecht. Gastheren van de tweede editie van deze wielerronde zijn weer Business Park Aviolanda en Fokker Services Group.

ZuidWest TV brengt een live-verslag met commentaar van wielervedette Michael Boogerd. Organisator Niels van Elzakker prijst de samenwerking met Aviolanda en Fokker: “We zijn blij dat we het startschot opnieuw kunnen lossen bij een van de grootste werkgevers van onze regio, met een historie waar iedereen in de gemeente Woensdrecht trots op is.” Het evenement heeft al een plek veroverd in de toonaangevende Schwalbe topcompetitie.

Sportieve strijd

Met de naam verwijst de wielerwedstrijd naar de zware dagen in de Tweede Wereldoorlog. In hetzelfde gebied gaan nu de renners hun sportieve krachtmeting aan. Directeur Ivo van der Vlis van Aviolanda: “Woensdrecht is historisch gezien een wielergemeente én een luchtvaartgemeente. Dat brengen we mooi bij elkaar.” Fokker-CEO Roland van Dijk zegt dan ook: “Een belangrijk lokaal sportevenement als dit ondersteunen wij graag.”

Scherprechter

Zeker bij slechter weer wordt een heroïsche strijd voorspeld op de kleigronden tussen het Schelderijnkanaal en de Brabantse Wal. Afhankelijk van de windrichting kan de lange kasseienstrook in de Hoogerwaardpolder zich ontpoppen als een ware scherprechter.

Het peloton gaat vanaf Aviolanda eerst naar de kern Hoogerheide. De officiële start vindt echter plaats bij het buurtschap Calfven. In totaal rijden de continentale renners zeven omlopen van 24 kilometer door de polders. Junioren, jongens van 17 en 18 jaar, rijden hun eigen Fokker Slag om Woensdrecht.

Weer een prachtig wielerspektakel

Aan de finish op de Scheldeweg is een Wielercafé ingericht door de Stichting Vrienden van de Koers. Hoogerheidenaar én wielerjournalist Pim Bruijnzeels, die grote rondes als de Tour en Giro volgde, heeft er zin in: “Het belooft weer een prachtig wielerspektakel te worden.”