Huijbergen

Wielertalent Jan Maas in het zonnetje gezet door Wielercomité Huijbergen

Jan Maas met zijn oorkonde (foto: Remco Weterings fotografie)

Anne van Egeraat Anne van Egeraat

De 25-jarige wielrenner Jan Maas uit Huijbergen is vrijdagavond in het zonnetje gezet door Wielercomité Huijbergen. Dat was vanwege zijn prestaties in de Vuelta. Maas dacht eigenlijk dat hij uiteten zou gaan met zijn gezin, tot hij ineens verrast werd door 60 bekenden en dierbaren op het erf van Molen Johanna.

De Ronde van Spanje was Maas zijn eerste grote ronde. Dat ging niet zonder slag of stoot: hij haalde de finish met een longinfectie en een gebroken rib. Bij aankomst op het molenerf stond er een grote erehaag klaar. Wielerspeaker Dylan Bomaars vroeg hem vervolgens een uur lang de hemd van het lijf over al zijn herinneringen en belevenissen van de Vuelta.

Naast de bekenden en dierbaren was ook Jan Janssen, de eerste winnaar van de Ronde van Spanje, aanwezig. En ook wethouder Jeffrey van Agtmaal was aanwezig om Maas te prijzen namens het gemeentebestuur over zijn avontuur.

Meer dan alleen koersen organiseren

“We willen als wielercomité meer dan alleen koersen organiseren”, vertelt Jeroen van Wezel van Wielercomité Huijbergen. “Binnen Huijbergen willen we de wielersport zoveel mogelijk promoten. Ook het huldigen van lokale helden hoort hierbij.”

Maas kreeg een speciale oorkonde als aandenken aan zijn prestaties binnen de Vuelta van het wielercomité. Maandag is hij alweer vertrokken richting Italië voor zijn volgende wedstrijd.