Geen regio geselecteerd

‘Wielerzomer’ West-Brabant gaat dit weekend echt van start

De elite en beloften tijdens de Wielerronde van Nispen in 2017 © Louis van Pul

Redactie Redactie

Met de start van het NK wegwielrennen en de 44e Wielerronde van Nispen op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli gaat de ‘wielerzomer’ in West-Brabant echt van start.

Het NK wegwielrennen start woensdag al met een tijdrit. De start en finish is in Bergen op Zoom. Vervolgens gaat de Nederlandse top richting Nispen voor hun start van het NK Wegwielrennen 2018 over de Brabantse Wal. De finish daarvan is in Hoogerheide.

Wielertalent

Daarnaast zal de 44e Wielerronde van Nispen ook van start gaan tijdens hetzelfde weekend. Dan zullen de talenten uit de omgeving zich laten zien. Het Wielercomité Nispen heeft zich altijd gericht op wedstrijden die de ontwikkeling van wielertalent ondersteunen. Renners en rensters die in het verleden hun rondjes rond de kerk in Nispen reden, wonnen later topwedstrijden zoals De Ronde van Vlaanderen, etappes in de Tour de France en zelfs Olympisch goud.

Wielergeweld

Na al het ‘wielergeweld’ van dit weekend zullen er nog meerdere wedstrijden op het programma staan. Op 9 juli is de wielerronde van Heerle en dan start ook de 35e editie van de Nationale Jeugdronde. Deze duurt tot en met 15 juli. In augustus gaat het dan weer verder met onder andere de Volksronde in Roosendaal, de Hel van de Pin, de Draai Tour Classic en de Ladies Tour. Kortom, de hele zomer genoeg wielrennen in het West-Brabantse.