Roosendaal

Wijkagent voorzichtiger, maar gewoon zichtbaar op straat

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

Als wijkagent weet je nooit wat de dag je gaat brengen. Het coronavirus maakt het werk nog eens extra uitdagend. Het maakt wijkagent Lindsay Schijvenaars nog voorzichtiger dan anders.

Lindsay Schijvenaars is wijkagent in de Westrand in Roosendaal. Vanwege de coronacrisis is haar uitrusting uitgebreid met desinfecterende gel, mondkapjes, handschoenen en een bril. Ze heeft zelfs een compleet pak bij zich, dat ze aan kan doen als ze naar binnen moet bij iemand die besmet is met het coronavirus.

Op straat werken geeft extra risico’s

Dat wijkagenten gewoon doorwerken geeft Schijvenaars een dubbel gevoel. “Ook ik zou wel graag thuis willen werken, maar goed, het is wel belangrijk dat wij zichtbaar zijn in de wijk. Dus thuiswerken klinkt misschien leuk, dat je 1 dag of een week kan thuiswerken. Maar ik ben liever in de wijk actief,” vertelt Schijvenaars. Liever in de wijk actief zijn, is de ene kant.

Aan de andere kant beseft Schijvenaars maar al te goed dat zij en haar collega’s extra risico’s lopen. “Wij lopen iets meer gevaar nu, op straat. En da’s wel een ander gevoel dan ik normaal bij m’n werkzaamheden heb,” legt ze uit. “We gaan nog steeds de straat op, we moeten zichtbaar zijn in de wijk. Dat is ook de manier waarop wij aan onze informatie komen. Maar het is wel een belangrijk punt wat wij in acht moeten nemen qua besmetting.”

Help elkaar door afstand te houden

Als je wilt helpen het werk van de wijkagenten makkelijker te maken, houd je dan aan de richtlijnen van het RIVM. Schijvenaars: “Dus de afstand bewaren. Dat is eigenlijk het belangrijkste.” Want dat helpt het beste tegen de verspreiding van het coronavirus. “En ik denk dat we daar allemaal mee geholpen zijn.”