Woensdrecht

Wijzers van klok Sint Jozefkerk in Woensdrecht draaien weer

Maarten Elst Maarten Elst

Na een jaar stil te hebben gestaan, draaien de wijzers van de kerkklok van de Sint Jozefkerk in Woensdrecht weer. Door een motie, mede ingediend door AKT-lijsttrekker John Mathijssen, horen en zien de inwoners van Woensdrecht weer hoe laat het is. “De eerste stap is gezet. Nu de overname van de kerkklok nog.”

Vrijdagochtend liep de klok nog een minuut voor. Tijd voor Wim Buijs om in actie te komen. Als onderhouder van de moederklok, behoort een wekelijks ritje naar de kerk weer tot zijn bezigheden. “Ik luister buiten wanneer de klok slaat en kijk op mijn horloge.”  Gelukkig voor Buijs woont hij slechts honderd meter verderop. Want nu de klok pas net weer is opgestart, gaat de Woensdrechternaar regelmatig op controle. 

De kerk was, voor de overname van de bouwonderneming, in handen van het bisdom. De gemeente probeerde in die tijd met het kerkbestuur in gesprek te gaan. Maar dit liep op niets uit. Toen Mathijssen hoorde dat projectontwikkelaar De Nijs-Soffers de nieuwe eigenaar werd, twijfelde hij geen moment. “Ik nam gelijk contact op en zorgde ervoor dat Buijs weer de sleutel kreeg. We zijn nu nog in overleg om de kerkklok over te nemen.”