West-Brabant

WijZijn Traverse Groep lanceert website over corona en hulp in de buurt

Foto: WijZijn Traverse Groep

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

Heel veel mensen zitten met persoonlijke of praktische vragen die te maken hebben met de coronacrisis die ons massaal overvalt. Om zo snel en zo veel mogelijk inwoners van deze regio antwoorden te geven op de meest voorkomende punten heeft WijZijn Traverse Groep een speciale website opgezet.

Mensen zitten met de meest uiteenlopende vragen, is inmiddels gebleken. Zo willen ze weten waar ze bij hun gemeente terecht kunnen voor bepaalde zaken, hoe ze anderen kunnen helpen of hoe ze zelf goed door deze tijd heen kunnen komen. Op www.corona-infopunt.nl is door WijZijn voor zeven gemeente zo veel mogelijk van dit soort informatie bijeen gebracht.

Welkom

De website in vooral bedoeld als aanvulling op de steunpunten die tijdelijk zijn ingericht. Je vindt er onder meer per gemeente wat daar beschikbaar is maar ook een chatfunctie voor wie toch graag een persoonlijke reactie krijgt. Andersom kunnen mensen die graag wat doen voor anderen zich hier ook melden. Wanneer nieuwe initiatieven en mogelijkheden zich aandienen, worden die toegevoegd. Het gaat daarbij zeker niet alleen om wat gemeentelijke organisaties te bieden hebben, meldt WijZijn Traverse: “Elk goed idee is welkom.”

 Meer weten? www.corona-infopunt.nl