Roosendaal

Winkelcentrum Tolberg in Roosendaal krijgt opknapbeurt

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

Het Tolbergcentrum in de wijk Tolberg in Roosendaal zal volgend jaar een flinke opknapbeurt krijgen als het aan de gemeente Roosendaal en de eigenaar ligt. De gemeente heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met de eigenaar WP Retail Invest (WPRI).

Het huidig winkelcentrum is verouderd en aan een opknapbeurt toe. WPRI is eigenaar van het winkelcentrum en heeft daarvoor een plan ontwikkeld. Dat plan kan rekenen op steun van de gemeente Roosendaal.

In het plan is een uitbreiding opgenomen van zo’n 900 m2 voor nieuwe winkels. Daarnaast is het de bedoeling dat het winkelcentrum nog nadrukkelijker een sociale functie krijgt als ontmoetingsplek. Naast de commerciële winkelfunctie is daarvoor de renovatie van het centrale plein in het winkelcentrum van belang. In combinatie met enige horeca zal de verblijfs- en ontmoetingsfunctie worden versterkt.

De uitbreiding van 900 m2 krijgt enerzijds vorm in een nieuw pleingebouw naast de Albert Heijn en anderzijds op de plek van de huidige gymzaal. Het pleingebouw wordt verbonden met de passage. Voordat de huidige gymzaal wordt gesloopt, realiseert WPRI eerst een nieuwe gymzaal op de verdieping van het pleingebouw. Op de begane grond van het pleingebouw komen een aantal bestaande en/of nieuwe winkels.

Om een einde te maken aan de huidige overlast wordt het winkelcentrum ’s avonds afsluitbaar gemaakt. Ook het plein tussen het winkelcentrum en basisschool De Rietgoor krijgt een nieuwe inrichting. Ook wordt het aantal parkeerplaatsen rondom het winkelcentrum uitgebreid en maken de bovengrondse containers plaats voor ondergrondse containers.

WPRI gaat het plan verder uitwerken en voorleggen aan ondernemers en omwonenden.