Roosendaal

Winnaars City Challenge Eenzaamheid gehuldigd

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De vijf winnaars van de City Challenge Eenzaamheid in Roosendaal zijn bekend gemaakt. De gemeente had de City Challenge uitgeschreven om ideeën te verzamelen hoe de eenzaamheid in het centrum te verminderen. “Gevoelens van eenzaamheid zijn een groeiend probleem in Nederland zo ook in de gemeente Roosendaal”, aldus wethouder Inge Raaijmakers.

Er werden maar liefst 125 ideeën ingediend. Na een eerste screening is er een top 42 overgebleven. Deze zijn door een jury beoordeeld. Deze jury bestond uit het Bewonersplatform Centrum Roosendaal, de gemeente, Coalitie Erbij, vertegenwoordigers van professionele organisaties en inwoners van het centrum van Roosendaal. De top 5 werd vrijdagmiddag gehuldigd door wethouder Inge Raaijmakers.

Creatieve Collecte Roosendaal

De eerste prijs ging naar Creatieve Collecte Roosendaal. Bij deze Creatieve Collecte wordt geen geld opgehaald, maar diensten. Vrijwilligers gaan langs de deuren en geven de bewoners een kaartje. Hierop kunnen ze invullen wat ze nodig hebben, maar ook wat ze zelf kunnen aanbieden. Het idee komt van Yvonne Rouwhorst. Maar ze kon helaas niet aanwezig zijn bij de huldiging, omdat ze in Japan is. Ze sprak haar dankwoord uit via een videoverbinding. Yvonne won een geldprijs van 1000 euro.