Roosendaal

Winnaars Cultuurprijs Roosendaal 2023 bekend gemaakt

De winnaars v.l.n.r: Sebas & Wes, Sara van Gaans, Rockin’ Wouw (foto: Christian Keijsers Fotografie)

Hans-Jorg van Broekhoven Hans-Jorg van Broekhoven

De theaterzaal van Cultuurhuis Bovendonk zat zaterdagavond 28 januari goed vol. Er kwamen veel mensen af op de uitreiking van de Cultuurprijzen van Roosendaal. De jury had per categorie drie genomineerden uitgekozen. Samen met het publiek werden de uiteindelijke winnaars bepaald.

Stijn Roovers trad op als presentator en gastheer tijdens de avond, die door de Jongens van de Band van muzikale omlijsting werd voorzien. De jury bestond uit Claartje Rijkers, William Schaffels, Benjamin Scheltema en Isa de Jong. De prijzen bleken na een spannende verkiezing voor theaterduo Sebas & Wes, Rockin’ Wouw en Sara van Gaans.

Campingleed

Sebas & Wes wonnen in de categorie Makers, met hun voorstelling ‘Als het morgen maar weer goed is’. Ze bevinden zich daarin op een camping en nemen het wel en wee van kamperen op de korrel, ondersteund door live muziek. Ze kregen een cheque van 3000 euro overhandigd van de jury.

Blijven rocken

In de categorie Verenigingen was Stichting Rockin’ Wouw de gelukkige. De organisatie zet met vijftien vrijwilligers al zes jaar een rockevenement op poten, dat de sfeer van de 50’s en 60’s moet oproepen en overdragen aan nieuwe generaties.

Talent stimuleren

Sara van Gaans won de Jongeren Cultuurprijs en kreeg die overhandigd van wethouder Arwen van Gestel. Ze heeft hiermee een coaching- en ontwikkelingstraject bij Stichting Cultuur Verbindt Roosendaal gewonnen ter waarde van 2.000 euro. In 2022 zong Sara haar eigen nummer Horizon tijdens het Bevrijdingsconcert.

Wethouder Arwen van Gestel deed meer dan alleen een prijs overhandigen. Hij sprak de aanwezigen ook toe en noemde cultuur de ruggengraat van de samenleving. Hij gaf aan bezig te zijn met de mogelijkheden voor muziekcentrum de Suite en vooral te willen investeren in cultuur voor jongeren en jongvolwassenen. Dat moet voorkomen dat jong talent de stad verlaat.