Geen regio geselecteerd

Winnaars eerste voorronde Steenbergs scholendebat bekend

Leerlingen van De Nieuwe Veste wonnen de prijs voor het beste project

Redactie Redactie

Op 19 januari vond de eerste voorronde van het Steenbergs scholendebat plaats. Het debat werd gevoerd tussen leerlingen van De Regenboogschool die een project hadden ingediend om een bewegingspark in te richten in Dinteloord. Ook de leerlingen van De Nieuwe Veste deden mee en die presenteerden een plan om activiteiten te organiseren voor ouderen in de gemeente.

Het debat werd nauwlettend gevolgd door een driekoppige jury, bestaande uit Erica Knop (leerplichtambtenaar gemeente Steenbergen), Harry van der Klink (directeur bibliotheek Het Markiezaat) en Kees de Bruin (filiaalmanager HEMA Steenbergen).

Op basis van het gevoerde debat en de criteria voor de projecten heeft de jury besloten dat de prijs voor beste debater gaat naar Julian Nijssen. De prijs voor het beste project ging naar de leerlingen van De Nieuwe Veste. Dit project gaat door naar de finale op 9 maart 2018.

De volgende voorronde van het scholenproject is op vrijdag 26 januari, 09:30 uur. Het debat zal dan gevoerd worden tussen leerlingen van De Zonneberg uit Kruisland, groep 8a van de Gummarusschool uit Steenbergen en groep 8b van de Maria Regina uit Steenbergen.