Oudenbosch

Wint Eline (17) de titel van ‘Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ voor de tweede keer op rij?

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

Het hele jaar lang heeft Eline Nagelkerke (17) uit Oudenbosch de titel van ‘Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje’ mogen dragen. Nu staat er weer een nieuwe wedstrijd voor de deur en Eline behoort wederom tot één van de finalisten. Een van de andere finalisten is geen onbekende voor de jonge bakster. Ze neemt het namelijk op tegen haar vader Jan Nagelkerke (47).

“De worstenbroodjes die Eline maakt zijn véél strakker én mooier dan de worstenbroodjes die ik maak”, vertelt Jan Nagelkerke, eigenaar van Bakkerij Nagelkerke in Oudenbosch. Dit resulteerde afgelopen jaar in winst. Eline haar worstenbrood krijgt de titel ‘Lekkerste Brabantse Worstenbroodje van 2023’.

Nadat ik de wedstrijd gewonnen had, zag je dat het bezoekersaantal in onze winkel omhoog ging.

“Nadat ik de wedstrijd gewonnen had, zag je dat het bezoekersaantal in onze winkel omhoog ging. Dit vond ik erg leuk om te zien”, vertelt Eline. Dat ze nu wederom genomineerd is vindt de Brabantse wel leuk.

Doordat vader Jan ook meedoet aan de wedstrijd is de kans dit jaar groot dat er een winnaar uit Oudenbosch komt. Afgelopen jaar nam Jan geen deel aan de wedstrijd, omdat hij hier naar zijn zeggen wat minder zin in had. Toch wordt pa Nagelkerke door winst van Eline overtuigd om dit jaar alsnog weer mee te doen. “Ik zag hoe leuk het was dat Eline de wedstrijd won”, hierdoor besluit hij om toch mee te doen.

Als één van ons wint is het al heel erg leuk.

Echter is het rustig in huize Nagelkerke. De twee finalisten zien er geen onderlinge strijd in. “Ik maak geen kans”, zegt vader Jan. Eline eindigt sowieso hoger dan ik.” Eline is op haar beurt bescheiden. “Als één van ons wint is het al heel erg leuk.” De zeventienjarige hoeft niet persé te winnen, maar vindt het stiekem toch wel leuk als dit wel gebeurt.

Vader en dochter zijn dus werkzaam in dezelfde bakkerij, maar dit levert nooit frictie op. “Maandag is onze werkdag samen”, vertelt Jan die trots is op zijn dochter. Eline draait bijna volledig mee in de bakkerij. In de week gaat ze één keer naar school en voor de rest voert ze de dagelijkse werkzaamheden in de bakkerij uit.

Natuurlijk mopperen we wel eens op elkaar, maar dit hoort er ook wel weer bij, toch?

“Ik vind dit wel heel erg leuk en het gaat ook gewoon goed. We hebben het veel over thuis en thuis hebben we het weer veel over het werk”, vertelt Eline lachend. “Natuurlijk mopperen we wel eens op elkaar, maar dit hoort er ook wel weer bij, toch?” aldus Jan.

Kansen

Maar kan Eline voor een tweede keer de wedstrijd winnen? Door de winst van afgelopen jaar heeft ze er wel meer vertrouwen in. “Misschien kan het dan toch wel dat ik wederom win, maar ja ik weet het niet. Het zal wel leuk zijn, maar ik verwacht het niet”, besluit Eline.