Huijbergen

Wisseling van de wacht bij ABZ: Lars van der Beek lijsttrekker voor 2022

Han Verbeem Han Verbeem

Wethouder Lars van der Beek uit Huijbergen is de nieuwe lijsttrekker van Algemeen Belang Zuidwesthoek (ABZ). De leden van de lokale partij hebben hem woensdag tot nieuwe leider van de partij gekozen. Van der Beek volgt Hans de Waal op, eveneens wethouder, die na de verkiezingen niet terugkeert in het college.

Tweede wethouderszetel

Op dit moment heeft ABZ als grootste raadspartij van Woensdrecht zeven raadszetels en twee wethoudersposten te vervullen. Wie na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 de tweede wethouderskandidaat wordt voor ABZ, is nog niet duidelijk. “Daar gaan we het de komende tijd onderling nog over hebben”, aldus Van der Beek.

Lijstverdeling

De strijd om het leiderschap ging tussen Van der Beek en huidig fractievoorzitter Rainer Schuurbiers. Deze komt nu plaats twee van de ABZ-kieslijst. De plaatsen drie tot en met tien zijn voor: René  Adriaansen (Hoogerheide), Arjan Buijsen (Ossendrecht), Adri Gelten (Putte), Laura de Waal (Putte), Marieken de Lange (Hoogerheide), Marc van Eekeren (Hoogerheide), Bauke de Waal (Huijbergen) en Hans de Waal (Hoogerheide).