Bergen op Zoom

Withagen Attractieverhuur bestaat 25 jaar: vanuit drive-through nieuwe feestpoppen bekijken

Maarten Elst Maarten Elst

Withagen Attractieverhuur viert feest. Niet alleen bestaat het bedrijf 25 jaar, maar ook de nieuwe feestpoppen zijn gearriveerd in Bergen op Zoom. Eigenaar Wim Withagen en zijn team hebben de binnenpoppen keurig opgesteld voor een heuse drive-through. Zaterdagmiddag konden voorbijgangers de nieuwe poppen bewonderen en – op afstand – een klein feestje vieren met de familie Withagen.

Precies op de dag af viert de familie Withagen een bescheiden feestje. Ondanks een stevige westerwind pronkt een dertiental nieuwe poppen op het terrein van Withagen Attractieverhuur. Via een drive-through kunnen voorbijgangers de poppen bezichtigen. ,,Er mogen zoals bekend geen feestjes worden gevierd, maar een drive-through mag wel”, weet Wim Withagen. ,,We dachten dat dit een toepasselijke manier was om het te vieren. Mensen zijn toch toe aan een feestje.”

Primeur

De opblaasbare Peperbus, Abraham- en Sarah-poppen, ook de oude bekende feestpoppen staan langs de weg opgesteld. Toch gaat de aandacht uit naar de pasgeleverde poppen. ,,Speciaal voor het 25-jarig bestaan hebben we die poppen aangeschaft. Deze poppen gaan we ook met een korting weggeven. Normaal kost het 40 euro om zo’n pop te huren, vanwege het jubileum is dat 25 euro. Ze zijn heel leuk voor binnen, maar ook in een kleine tuin of op een balkon. Het unieke aan de binnenpoppen is dat er een lampje in zit, ‘s avonds en ‘s nachts geeft dat een bijzonder effect.”

Withagen moet zelf ook nog een paar keer de poppen bestuderen. ,,Het is alsof het zo moest zijn. De leverancier belde maandag en zei ‘Wim, we hebben iets heel speciaals, is dat wat voor jullie?’. We zijn de eerste in Nederland die deze poppen introduceren, je kan wel spreken van een primeur. De container is donderdag aangekomen, vrijdag hebben we de poppen binnengekregen en vandaag staan ze hier. Dat is echt uniek.”

Drive through

Normaal staan de poppen verspreid over het land bij grotere evenementen. Nu staan ze al een geruime tijd ‘thuis’ bij Withagen Attractieverhuur. Voor de drive through mogen ze even weer naar buiten. Voorbijgangers kunnen rekenen op een praatje, een taartje en een drankje. ,,We willen een feestje vieren, we zijn altijd aan het feesten”, vertelt Withagen. ,,Nu zijn we al ruim een jaar dicht. Niet alleen wij, maar al onze collega’s, dat is natuurlijk diep triest. Natuurlijk respecteren we alle coronamaatregelen. We moeten zeker ook gezond blijven, anders kunnen we geen feestjes vieren”, lacht hij.

Het begon voor Withagen Attractieverhuur met het venten van aardbeien langs de deuren in West-Brabant. ,,Daarna zijn we een groothandel gestart en toen is attractieverhuur erbij gekomen en toen dachten we: ‘We gaan alleen maar leuke dingen doen in het leven’. Dit is zo leuk, je krijgt zoveel waardering. Jezelf steeds opnieuw blijven uitvinden is misschien wel het leukste van een kwarteeuw werken.”