Roosendaal

Witte Anjer Perk in Roosendaal: eerbetoon aan veteranen

Witte Anjer Perk Parklaan 2024 foto Alex Raggers

Witte Anjer Perk Parklaan Roosendaal. Foto Alex Raggers

Kitty Joachems Kitty Joachems

In Roosendaal is onlangs een speciaal Witte Anjer Perk onthuld bij het Oorlogsmonument aan de Parklaan. Deze plek is bedoeld om respect en waardering te tonen voor alle veteranen. De Witte Anjer staat al lange tijd symbool voor Nederlandse veteranen en wordt elk jaar gedragen tijdens de Veteranendag, die dit jaar op zaterdag wordt gevierd.

Het initiatief voor het Witte Anjer Perk komt van Alex Raggers, raadslid voor VLP Roosendaal en zelf een actief dienend veteraan. Twee jaar geleden zag Raggers hoe andere gemeenten zoals Rucphen al dergelijke perkjes hadden aangelegd. Hij besloot dat het tijd was om ook in Roosendaal een plek te creëren waar mensen stil kunnen staan bij de offers van de veteranen.

De onthulling van het Witte Anjer Perk vond plaats op vrijdag 14 juni en werd feestelijk uitgevoerd door Paul de Koning van de Roosendaalse Veteranen Stichting en locoburgemeester Arwen van Gestel. Deze opening markeerde niet alleen de start van het perkje in Roosendaal, maar ook de installatie van bloembakken met witte anjers in de vijf dorpen van de gemeente. Elk jaar rondom Veteranendag voorziet de gemeente deze bloembakken van verse anjers.

Moment van bezinning en erkenning voor onze veteranen

In een interview in het Fractiehuis op ZuidWest FM vertelde Raggers enthousiast over het resultaat: “Het is misschien wel mooier geworden dan ik dacht. Het monument in de Parklaan is een prachtige locatie en biedt een moment van bezinning en erkenning voor onze veteranen. Ik ben er meer dan positief over.”

Tekst gaat verder onder de video

 

De aanleg van het Witte Anjer Perk is een manier om de verbondenheid van Roosendaal met de veteranen te tonen. Vooral gezien de lange geschiedenis van de stad met het Korps Commando Troepen, een speciale eenheid van de Nederlandse Defensie die hier al tientallen jaren gevestigd is. Raggers benadrukt: “het perkje laat zien dat we in Roosendaal respect hebben voor alle veteranen, zowel degenen die nu nog dienen als degenen die dat in het verleden hebben gedaan.”

Met de komst van het Witte Anjer Perk heeft Roosendaal nu ook een plek waar inwoners de veteranen kunnen eren en hun waardering kunnen tonen. Het is een mooie toevoeging aan de stad en een blijvende herinnering aan de inzet en opofferingen van onze militaire helden.

 

We spraken Alex Raggers in het Fractiehuis op ZuidWest FM onder andere over dit onderwerp. In het gesprek ging het ook over afvalinzameling, blikten we terug op het afgelopen half jaar in de politiek en keken we vooruit naar het politieke jaar na het zomerreces. Klik hier om het hele interview te beluisteren.