Woensdrecht

Wjeeldrecht draait optocht om: wandelroutes langs bouwsels

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

In Woensdrecht en Hoogerheide houden ze dit jaar met carnaval een omgekeerde optocht. De carnavalswagens en -bouwsels rijden niet door de straten, maar staan stil bij mensen thuis. En iedereen kan er op eigen tijd langs wandelen om ze te bekijken. De stichting openbare feestelijkheden Hoogerheide/Woensdrecht roept de inwoners daarom op zelf een wagentje te bouwen. De mooiste creaties winnen een prijs.

Door: Bianca van Vugt en Vincent Krijtenburg

In de dorpen Woensdrecht en Hoogerheide komt dit jaar de optocht niet langs, maar kun je zelf langs de optocht wandelen. Die optocht moeten de inwoners dan wel zelf nog even in elkaar knutselen. Onder de titel ‘Eelj Wjeeldrecht bouwt dóór’ daagt de stichting openbare feestelijkheden Hoogerheide/Woensdrecht je uit om een wagentje te bouwen.

“Geef je creatieve brein dus de ruimte!”

“De uitdaging is om je bolderkar, skelter of ander karretje te verbouwen tot een echte carnavalswagen. Een miniatuurmodel van bijvoorbeeld Lego, papier-maché, karton, hout, PUR of iets dergelijks mag natuurlijk ook,” legt de stichting uit. “Het gaat om het carnavaleske; geef je creatieve brein dus de ruimte!”

Je kunt je creatieve bouwsel op 13 en 14 februari bij je thuis op de stoep of in de voortuin zetten. Als een soort alternatieve optocht. Het publiek kan dan zelf een route kiezen om de bouwsels, of een deel er van, te komen bekijken. “Iedereen die het carnaval en de optocht mist, kan dan toch nog genieten van het vele moois wat Wjeeldrecht te bieden heeft,” verwacht de stichting.

Leuk als wandelaars zich verkleden

Op de website van de stichting openbare feestelijkheden Hoogerheide/Woensdrecht komen de adressen te staan van de deelnemers die meedoen aan de bezichtigingen. Je kunt op de 13e en 14e je eigen optocht lopen langs deze adressen. Dat kan steeds tussen 10.00 en 17.00 uur. “Uiteraard is het dan wel leuk dat ook de wandelaars zich in carnavalsoutfit kleden,” aldus de stichting.

Een jury beoordeelt alle creaties en maakt op 14 februari bekend wat de mooiste wagentjes zijn. De toppers winnen natuurlijk een prijs. Je kunt je aanmelden via de website www.sofnieuws.nl. Doe dat wel vóór 7 februari. Als je ook kans wilt maken op een juryprijs, stuur dan ook uiterlijk 10 februari een foto van je bouwsel naar [email protected]. Alle deelnemende creaties komen ook op de sof-website te staan. De stichting blijft enhousiast over carnaval. “Wij hebben er ondanks alle “beperkingen” zin in!”