West-Brabant

Woensdrecht en Bergen op Zoom controleren op hondenbelasting

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeenten Woensdrecht en Bergen op Zoom houden de komende vijf maanden controles voor de hondenbelasting. Dat heeft de Woensdrechtse wethouder Henk Kielman dinsdag bekend gemaakt. De controles zijn meteen begonnen en lopen tot begin oktober.

Meerdere gemeenten in West-Brabant houden de komende vijf maanden controles voor de hondenbelasting. Wethouder Henk Kielman van Woensdrecht heeft dat dinsdag bekend gemaakt. De gemeenten doen de controles op de hondenbelasting niet zelf. Dat doen de Belastingsamenwerking West-Brabant en controleurs van Legitiem BV. De gemeenten waar je de controleurs kunt verwachten, zijn Woensdrecht, Bergen op Zoom, Dongen, Etten-Leur, Oosterhout en Zundert.

Volgens de gemeente Woensdrecht zijn de controleurs van Legitiem BV herkenbaar aan hun kleding. Ze hebben ook een legitimatiebewijs bij zich. Je kunt vragen of ze dat willen laten zien. De controleurs houden zich aan de coronaregels van het RIVM. Daarom blijven ze minstens anderhalve meter van de deur af. Ze dragen handschoentjes en hebben een desinfecterend middel bij zich. Ze dragen geen mondkapjes of gezichtsbescherming.

De Belastingsamenwerking West-Brabant en Legitiem BV zijn dinsdag meteen begonnen met de controles voor de hondenbelasting. Ze gaan daar mee door tot begin oktober. Op de website van Belastingsamenwerking West-Brabant vind je meer informatie over de hondenbelasting.