Hoogerheide

Woensdrecht gaat meebetalen bij hoge ziektekosten en laag inkomen

© Nationale Beeldbank

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De gemeente Woensdrecht gaat een collectieve zorgverzekering aanbieden via VGZ. Dit om mensen met hoge zorgkosten en een laag inkomen tegemoet te komen.

Volgens wethouder Lars van der Beek is de verzekering geschikt voor chronisch zieken, mensen met een beperking of andere mensen die kampen met hoge zorgkosten. “Maar deze gemeentepolis staat ook open voor anderen die rondom de inkomensgrens leven en zekerheid zoeken in een zorgverzekering met ruime dekking. Er is geen medische selectie.”

Vergoedingen

De verzekering kent twee pakketten. Beide bieden ruime vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten, orthodontie en voetzorg. Ook de eigen bijdragen Wmo worden vergoed. Daarnaast wordt bij het tweede pakket het eigen risico van 385 euro meeverzekerd.

Aanmelden

“De zorgverzekering is voor veel mensen een behoorlijke uitgavenpost”, aldus Van der Beek. “Doordat de dekking van de VGZ-gemeentepolis goed is, komen mensen voor minder verrassingen te staan als het gaat om zorguitgaven.”

Via www.gezondverzekerd.nl kunnen mensen zien of ze in aanmerking komen voor de verzekering. Aanmelden kan tot en met 31 december.