Hoogerheide

Woensdrecht hijst vlag en plant witte anjers voor veteranen

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Woensdrecht viert Veteranendag dit jaar in bescheiden vorm. Door de coronacrisis kan de jaarlijkse bijeenkomst op vliegbasis Woensdrecht niet door gaan. In plaats daarvan plant de gemeente bij het gemeentehuis in Hoogerheide een perkje met witte anjers. En op Veteranendag, zaterdag 27 juni, hijst ze de vlag.

De gemeente Woensdrecht wil dit jaar de veteranen toch gewoon bedanken, ook al kan de Veteranendag niet door gaan. De laatste jaren was de bijeenkomst steeds op vliegbasis Woensdrecht. Maar door de coronacrisis mogen er nu geen grote bijeenkomsten worden gehouden. De gemeente wil Veteranendag toch niet ongemerkt voorbij laten gaan en kiest voor een ander, kleiner eerbetoon.

Speciaal bloemenperkje

Alle veteranen uit de gemeente Woensdrecht hebben een brief gekregen van burgemeester Steven Adriaansen en kolonel Ben Kamstra. Daarin bedanken zij de veteranen voor de missies en uitzendingen waaraan ze hebben meegedaan. Ook legt de gemeente een speciaal bloemenperkje aan bij het gemeentehuis in Hoogerheide. Daar komen tijdelijk witte anjers in te staan. “De witte anjer is hét symbool van waardering en erkenning voor de Nederlandse veteraan,” legt de gemeente uit.

Hijsen vlag

De gemeente Woensdrecht zal op Veteranendag, zaterdag 27 juni, de vlag hijsen bij het gemeentehuis. Inwoners die ook dank willen betuigen aan de veteranen, kunnen natuurlijk zelf ook de vlag uithangen. De landelijke Veteranendag wordt gevierd met een kleine groep gasten in de Ridderzaal. De NOS zal die bijeenkomst live uitzenden.