Hoogerheide

Woensdrecht huldigt danskampioenen Mariska Boeijkens en Rafael Grzelichowski

Foto: gemeente Woensdrecht

Bianca van Vugt Bianca van Vugt

De gemeente Woensdrecht heeft donderdag de danskampioenen Mariksa Boeijkens uit Putte en Rafael Grzelichowski gehuldigd. Het danspaar won dit weekend twee keer goud en vier keer zilver op de Special Olympics Nationale Spelen. Hun foto krijgt een plek in het gemeentehuis in Hoogerheide, op de fotowand voor sportkampioenen.

Burgemeester Steven Adriaansen en wethouder Rainier Schuurbiers bewonderen de zware medailles, die aan stevige oranje linten om Mariska Boeijkens nek hangen. De Puttense heeft samen met haar danspartner Rafael Grzelichowski een fantastisch resultaat behaald op de Nationale Spelen. Ze wonnen goud voor de samba en de tango. En ze sleepten ook nog zilver binnen voor de quickstep, cha-cha-cha, rumba en Engelse wals.

“Dat verdient een groot applaus!,” aldus de gemeente Woensdrecht. Daarom werden Boeijkens en Grzelichowski uitgenodigd op het gemeentehuis. Ook Boeijkens ouders en coach Patrick Lagas waren er bij. Ze aten een gebakje in de kamer van de burgemeester en gingen naar huis met een bos bloemen en een blik snoep. Maar natuurlijk niet voordat ze nog een demonstratie hadden gegeven van hun danskunsten.

Tekst gaat verder onder de foto.

Mariska Boeijkens en Rafael Grzelichowski geven een demonstratie van hun danskunsten (foto: gemeente Woensdrecht)

De kampioenen Boeijkens en Grzelichowski zwierden in de hal langs de foto’s van andere gehuldigde sporters. Om daar geëerd te worden, moet je minstens Nederlands Kampioen zijn geworden in jouw tak van sport. Binnenkort hangt daar ook het portret van Boeijkens en Grzelichowski tussen.