Woensdrecht

Woensdrecht investeert fors extra in wegen en stoepen

Herbert Kats Herbert Kats

De komende vier jaar steekt de gemeente Woensdrecht fors extra geld in wegen. Structureel gaat de bijdrage tot 2027 met veertig procent omhoog.

Voor een deel is dat geld voor de vervanging van oude wegen. Andere factor zijn de hogere kosten. Wethouder Jeffrey van Agtmaal: “Het kwaliteitsniveau van de afgelopen periode moet de komende jaren minimaal gehandhaafd worden. Door hoge prijsstijgingen, klimaatveranderingen en (bouw)werkzaamheden halen we nog niet overal het gewenste niveau.”

Levensduur

De wethouder wijst erop dat er in de gemeente ‘best veel wegen’ zijn die in de jaren ‘70 werden aangelegd. “Deze komen nu aan het einde van hun levensduur. Groot onderhoud is op een gegeven moment niet meer rendabel, vervanging is dan echt noodzakelijk.”

Combineren

Door werkzaamheden te combineren probeert de gemeente zowel overlast waar mogelijk te vermijden en tegelijk zo efficiënt mogelijk met het beschikbare geld om te gaan. Het gaat dan bijvoorbeeld om het combineren van werk aan het riool, openbare verlichting, de groene agenda en het waterplan.

De afgelopen vier jaar is al veel gedaan. In de woonwijken zijn veel trottoirs verbeterd die door wortels omhoog gedrukt werden. Ook aan verschillende wegen is groot onderhoud uitgevoerd. Met name aan de Sportlaan in Hoogerheide, de fietspaden aan de Moerkantsebaan, Huijbergsebaan in Huijbergen en de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide. Ook zijn de Langeweg in Woensdrecht en de Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan in Ossendrecht verbeterd.