Woensdrecht

Gemeente Woensdrecht is een miljonair rijker: ‘Ik ben meteen gaan kijken of ik gewonnen heb’

Stijn Nooijens Stijn Nooijens

De hoofdprijs van de Staatsloterij is dit jaar gevallen in de gemeente Woensdrecht. De persoon die in het bezit is van een heel lot is in een klap 30 miljoen euro rijker. De inwoners zijn blij dat iemand uit de gemeente in de prijzen valt, maar zijn ook vooral nieuwsgierig naar wie de gelukkige is.

Het is het gesprek van de dag: het vallen van de hoofdprijs van de Staatsloterij. “Toen ik hoorde dat de hoofdprijs in ons dorp is gevallen ben ik meteen gaan kijken of wij het waren”, vertelt een moeder die met haar kinderen aan het fietsen is. De hoofdprijs gaat helaas aan haar voorbij. “Wij hebben helaas maar tien euro gewonnen”, vertelt ze lachend.

Toen ik hoorde dat de hoofdprijs in ons dorp is gevallen ben ik meteen gaan kijken of wij het waren.

De eigenaresse van de zorgboerderij in Woensdrecht had al nagedacht over wat zij met het geld zou doen als zij had gewonnen. “Helaas zag ik aan de eindcijfers al dat wij niet de gelukkige waren.” Ook haar medewerkers zijn niet in de prijzen gevallen. “Ik had ze al een appje gestuurd met de vraag of er iemand ontslag gaat nemen”, grapt ze.

Ik heb er nog niks over gehoord. Het is gewoon een verrassing.

De geruchtenmolen draait op volle toeren. De inwoners vragen zich hardop af wie het zal zijn. “Ik vind het ontzettend leuk dat de prijs nu eens bij ons is gevallen”, vertelt een dame van de wandelclub. Echter heeft zij ook geen idee wie beschikt over het winnende lot. “Ik heb er nog niks over gehoord. Het is gewoon een verrassing.” Een bezoeker van Dorpspunt ‘t Blickvelt vraagt zich ook af wie er gewonnen heeft. “Het is heel spannend.”

Lees ook: Hoofdprijs van 30 miljoen in Staatsloterij valt in Woensdrecht