Woensdrecht

Woensdrecht krijgt kleurrijk klimrek terug na brandstichting

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

Het speeltoestel dat deze jaarwisseling in Woensdrecht afbrandde is deze week vervangen door een splinternieuw exemplaar. De Woensdrechtse jeugd kan nu weer naar hartenlust klimmen, klauteren en glijden in de speeltuin aan de Berglaan en de Fortuinstraat.

Voor de vernieling zijn geen verdachten aangehouden. De kosten konden daardoor niet op de brandstichter verhaald worden. Eind april ging het college van burgemeester en wethouders akkoord met het voorstel om €16.600,- vanuit de iDOP-gelden beschikbaar te stellen. Dit voorstel kwam van het dorpsplatform. “Wij kregen vanuit de omgeving de vraag wanneer er een nieuw toestel kwam en nieteens óf er een nieuw toestel kwam. Dat geeft wel aan wat de wens is vanuit de omgeving van de speeltuin die veelvuldig wordt gebruikt”, zegt Gerard van den Bergh van het dorpsplatform.

Maatje groter

Het nieuwe klimrek is op verzoek van de Woensdrechtse samenleving een maatje groter dan het oude toestel. De gemeente draagt haar steentje bij door de bak met houtsnippers groter te maken en te voorzien van verse houtsnippers. Binnen hetzelfde iDop-budget wordt een kleine glijbaan in de Melis Blacklaan vervangen door een groter exemplaar.

Dat het nieuwe toestel vandalismeproef is wil Van den Bergh niet zeggen. Het nieuwe toestel is wel gemaakt van metaal, in tegenstelling tot het oude toestel dat van kunststof was gemaakt. Zodra de houtsnippers onder het toestel liggen, mogen de kinderen spelen op het toestel. In september volgt een officiële opening.