Hoogerheide

Woensdrecht maakt zich op voor Beneluxtour

Vincent Krijtenburg Vincent Krijtenburg

De Gemeente Woensdrecht is woensdag 1 september de gastheer van de 3e etappe van de Beneluxtour (de voormalige Binck Bank Tour). De voorbereidingen zijn in volle gang.

Deze UCI Worldtour wedstrijd startte maandag in Dokkum en eindigt op 5 september in het Belgische Geraardsbergen. Op woensdag 1 september ontvangt Hoogerheide de absolute wereldtop. Met álle bekende teams in het peloton. “Als wielercomités van Huijbergen en Hoogerheide zijn we blij dat we een bijdrage kunnen leveren aan dit top-wielerevenement”, zegt mede-organisator Jeroen van Wezel.

Na maandenlange voorbereiding is Van Wezel met een ploeg vrijwilligers op pad om de dranghekken alvast klaar te zetten langs de kant van de weg. Tussendoor vertelt hij hoe trots hij is op de grote namen die woensdag door de Woensdrechtse straten zullen fietsen. Zo stuurt team Jumbo-Visma onder meer Tom Dumoulin en Dylan Groenewegen. In het Lotto-team zit onder meer de grote naam Caleb Ewan.

De tour gaat woensdag om 10.30 uur van start in Essen. Na twee lokale rondes in België Van Essen gaan de renners via Huijbergen, Ossendrecht en Woensdrecht naar Hoogerheide. De eerste doorkomst aan de finish aan de Putseweg is naar verwachting om 12.00 uur. De tweede doorkomst is om 12.45 uur, de derde doorkomst om 13.30 uur en tot slot wordt de aankomst verwacht tussen 14.15 en 14.45 uur.