Geen regio geselecteerd

Woensdrecht ontvangt UCI Bike City Label

Pepijn Vermunt Pepijn Vermunt

De Union Cycliste Internationale (UCI) heeft dinsdagavond in Bergen (Noorwegen) het UCI Bike City Label toegekend aan de gemeente Woensdrecht. Het label is een waardering voor de inzet om het fietsen in brede zin te promoten, en daarnaast gastheer te zijn voor belangrijke sportevenementen.

Wethouder Hans de Waal reageert opgetogen: “Het UCI Bike City Label geeft onze gemeente de waardering voor het vele werk om een echte wielergemeente te worden. Zowel voor de internationale wielerevenementen, schoolprojecten, trainingscentrum, het fietstoerisme als ook het bevorderen van het gebruik van de fiets. En vergeet ook niet de aanleg van een fietsroute-netwerk.”

De jury van het UCI Bike City Label is lovend over het fiets- en wielerplan wat is opgesteld door de gemeente Woensdrecht voor de periode 2016-2020. Het meerjarenplan heeft als doel de lokale fietsvoorzieningen uit te breiden en te versterken. Zo wordt het recreatieve fietsroute netwerk uitgebreid, komen er betere trainingsfaciliteiten, is er een wielercollege en wordt het fietsen gepromoot bij ouderen, gehandicapten en mensen met een lager inkomen. Verder heeft Hoogerheide een lange historie als gastheer van de jaarlijkse World Cup cyclocross, wat ook een pluspunt is volgens de jury.

Naast Woensdrecht ontvingen de provincie Gelderland, het Belgische Heusden-Zolder, het Deense eiland Fyn en Yorkshire in Groot-Brittanië het label.

 

Foto: Wethouders Hans de Waal en Martin Groffen nemen het UCI Bike City Label in ontvangst