Hoogerheide

Woensdrecht overweegt elektrische deelauto’s: ‘Bij voldoende interesse nog dit jaar van start’

Foto: Pixabay

Han Verbeem Han Verbeem

De gemeente Woensdrecht en deelautobedrijf OnzeAuto peilen de belangstelling voor elektrische deelauto’s bij bewoners en ondernemers en daarom houden ze een gezamenlijk onderzoek. “Hoe meer mensen de peiling invullen, hoe groter de kans is dat er deelauto’s kunnen worden geplaatst”, aldus wethouder Thierry de Heer. Daarom roept hij op: “Scan de QR code en vul de peiling in. Het invullen kost slechts 2 tot 3 minuten.”

De meeste mensen met een eigen auto beseffen niet dat deze het grootste deel van de tijd stilstaat, benadrukt De Heer. “Dit zorgt voor veel onnodige kosten en voor straten die vol staan met geparkeerde tweede auto’s.” In veel gevallen gaat het ook om tweede auto’s die als boodschappenauto worden gebruikt. “Door een auto te delen, deel je niet alleen de kosten van een auto, maar zorg je ook voor meer ruimte in de buurt.” Bovendien is het een duurzame keuze, aangezien de deelauto’s elektrisch zijn – merkt de lokale bewindsman op. En het scheelt de autorijders in de portemonnee: het delen van een auto met anderen kan een besparing van 200 tot 300 euro per maand opleveren, aldus de wethouder.

Nog dit jaar

Er zijn ongeveer 10 deelnemers nodig om een elektrische deelauto te kunnen plaatsen. “Bij voldoende belangstelling kunnen er nog dit jaar auto’s worden geplaatst”, zegt De Heer. Met de resultaten van de interessepeiling hoopt de wethouder een goede indruk te krijgen van kansrijke locaties voor een start van het project. Hoe meer mensen meedoen aan de enquête, hoe beter: “Stuur de peiling gerust door naar buurtgenoten, hoe meer interessepeilingen
er worden ingevuld, hoe groter de kans is dat er in jullie buurt ook een deelauto komt.”