Hoogerheide

Woensdrecht pakt overlast drugshandel en illegaal overnachten harder aan

Bermtoerisme is binnenkort strafbaar in Woensdrecht: overnachten in campers mag alleen op de officiële plaatsen. (Foto: Pixabay)

Han Verbeem Han Verbeem

Het Woensdrechtse college wil de plaatselijke verordening (APV) aanscherpen, zodat de burgemeester en politie beter kunnen optreden tegen overlast van drugshandel en het illegaal overnachten in voertuigen. De gemeenteraad beslist de komende raadsvergadering over de aanpassing van de APV.

Volgens burgemeester Steven Adriaansen kan het overnachten in voertuigen, buiten daarvoor bestemde plekken, leiden tot veiligheids- en gezondheidsproblemen. “Zoals onhygiënische situaties en mogelijke overlast voor buurtbewoners”, aldus Adriaansen. Het overnachtingsverbod bestaat al maar geldt voor alleen tenten; evenals voor caravans en campers maar niet voor overige voertuigen. “Het college stelt de gemeenteraad voor om overnachten in álle voertuigen buiten kampeerterreinen te verbieden”, zegt de burgemeester.

Drugsgebruik en- handel

Volgens de bestaande APV is het al verboden drugs te gebruiken of te verhandelen. Door de aanpassing van de verordening geldt het verbod ook voor het bezit van grondstoffen en productiemiddelen, die bedoeld zijn voor de productie van drugs. Dit geldt voor alle openbare en publiek toegankelijke plaatsen, waaronder openbare gebouwen, in de gehele gemeente Woensdrecht. “Met de voorgestelde wijzigingen willen we overlastsituaties  voorkomen”, benadrukt de burgemeester. “We willen een veilige gemeente zijn en door de aanpassingen in de APV door te voeren kunnen we optreden in ongewenste situaties.”