Hoogerheide

Woensdrecht verwelkomt nieuwe inwoners tijdens bijeenkomst

Redactie Redactie

Een hele andere opzet voor de bijeenkomst voor nieuwe inwoners dit jaar in de gemeente Woensdrecht. Werd er jaren lang een speciale avond gehouden voor de nieuwe inwoners van de gemeente, dit jaar werd er gekozen voor een bijeenkomst op zaterdagochtend. En dat was met succes.

 

 

 

”Waar we voor de avonden normaal gesproken rond de 50 aanmeldingen hadden, zaten we nu al aan 100 aanmeldingen ”, zegt Sharan Kok, woordvoerder van de gemeente Woensdrecht. De nieuwe inwoners kwamen ieder jaar op een avond langs op het gemeentehuis. Dit jaar vond het plaats op zaterdagochtend. Volgens Sharan was het erg geslaagd omdat ook de kinderen gewoon mee konden. Er was genoeg voor ze te zien bij verschillende organisaties die zich in de gemeente hebben gevestigd. Daarnaast zijn mensen ook niet aan tijd gebonden door de vrije inloop.

Nieuwe opzet

In de nieuwe opzet was er ook ruimte voor de plaatselijke clubs en andere initiatieven om zich te presenteren aan de nieuwkomers. Onder meer Dorpsplatforms, de Buurtpreventieteams, Stichting Podium Kloosterhof, De Scheldezonen en EHBO Ossendrecht waren aanwezig.