Woensdrecht

Woensdrecht wil meer kinderen laten sporten

Redactie Redactie

De gemeente Woensdrecht heeft voor de tweede keer een sport- en cultuurimpuls uitgereikt aan de basisschool leerlingen van alle scholen in de gemeente. Alle sport- en cultuurverenigingen die de gemeente rijk is presenteren zich in een boekje, wat door wethouder Lars van der Beek werd gepresenteerd tijdens de gymles van basisschool de Dobbelsteen in Hoogerheide.

De gemeente telt ruim 1200 basisschoolkinderen maar niet alle kinderen zitten bij een sport- of cultuurvereniging. “We zien in de gemeente erg veel kinderen die sporten of muziek maken maar we willen graag zoveel mogelijk kinderen van de basisschool enthousiast maken voor de vereniging”, geeft wethouder Van der Beek aan.

Gratis kennismaken

Buiten de bekende sporten zoals voetbal, judo of zwemmen staan er ook sporten in die niet zo vaak gekozen worden door kinderen zoals honkbal, tafeltennis en thaiboksen. “Kinderen kunnen ook gratis kennismaken met een sport die ze niet zo goed kennen”, gaat Van der Beek verder. Het boekje wordt dinsdag bij alle scholen uitgedeeld.